Nyheter

Pressefoto fra Agder

Aust-Agder museum og arkiv har gått i gang med prosjektet «Pressefoto fra Agder» der fotoarkivene fra de to største avisene på Agder skal digitaliseres og tilgjengeliggjøres. Nasjonalbiblioteket bidrar med digitalisering og Agderposten er først ut.

Arkivskap med konvolutter og hendene til noen som ser i skuff
Fra befaring i Agderpostens fotoarkiv. Foto: Nasjonalbiblioteket

Første del av arkivet ble mottatt i mars og har blitt registrert og omemballert og de første bildene går gjennom skanneren i disse dager.

Det er fotoarkivene fra Agderposten og Fædrelandsvennen som er del av prosjektet. Det er godt samarbeid mellom arkivskaperne og Aust-Agder museum og arkiv som skal tilføre metadata og tilgjengeliggjøre bildene for publikum.

Les mer om pressefotoprosjektet i Agder her.