Nyheter

Rådgivende utvalg på Gjøvik

Fasade til vitensenter Innlandet og Holmen Brænderi
Vitensenteret Innlandet i lokaler til Holmen Brænderi

15.-16. november var rådgivende utvalg for kulturarvdigitalisering samlet på Gjøvik for årets høstmøte. I samarbeid med Mjøsmuseet var det et variert program med fokus på formidling.

Rådgivende utvalg for kulturarvdigitalisering er et rådgivende organ oppnevnt av Nasjonalbiblioteket i forbindelse med oppdraget om digitalisering for ABM-sektoren. Rådet består av ledere fra institusjoner som er i målgruppen for å få materiale digitalisert av Nasjonalbiblioteket.

Rådet har stort sett to møter i året, der ett er videomøte og ett er fysisk. I år er første gang det fysiske møtet legges til en av deltakerinstitusjonene, noe som var veldig vellykket.

Første dag ble selve rådsmøtet gjennomført med gode diskusjoner, og NB fikk tilbakemeldinger og nyttige innspill på aktuelle problemstillinger. På kvelden var Mjøsmuseet vertskap da omvisning og middag på ærverdige Gjøvik gård stod på programmet. Med nydelig mat fra Drengestua kafé ble det en trivelig kveld med historisk sus.

Andre dag fikk vi omvisning på to av Mjøsmuseets lokasjoner; Holmen Brenneri/Innlandet vitensenter og Kapp Melkefabrikk. Vi fikk se hvordan Mjøsmuseet er dyktige til å bruke det digitaliserte kulturarvsmaterialet i formidlingsarbeid og utstillinger. Vi kan varmt anbefale en tur til Mjøsmuseet.