Nyheter

Filminnspilling på Nasjonalbiblioteket

I februar ble det spilt inn en kortfilm på Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Filmen skal ta publikum med på innsiden av en av verdens mest moderne arkiv- og bibliotekinstitusjoner. Både ansatte og skuespillere er i sving foran kamera.

Filmteam ved innspilling av film ved NB Mo i Rana
Fra filminnspilling av film som skal vises i det nye visningssenteret til Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana. Foto: Tonje Vonstad, TV Klipp

Stig Svendsen, kjent for filmer som Radiopiratene, Kings Bay og snart premiereklare Vikingulven, er regissør og manusforfatter for filmen, som er et kunstnerisk drama.

Hovedpersonen i filmen, spilt av Andreas Cappelen, tar publikum gjennom prosessene med digitalisering og inn i fjellhallene der norske kulturarven bevares i et tusenårsperspektiv. Fortellingen gir et innblikk noe av det som gjør Nasjonalbiblioteket til et av de mest moderne arkiv- og bibliotekinstitusjonene i verden. Cappelen er kjent fra en rekke filmer og tv-serier, blant annet Clue: Maltesergåten, Pitbull-Terje, Reisen til julestjernen og Mammon.

Filmteam ved innspilling av film ved NB Mo i Rana
Andreas Cappelen (t.v) i dialog med regissør Stig Svendsen (midten). Foto: Tonje Vonstad, TV Klipp

Produksjonsselskapet Rein film, som har base i Kirkenes og Oslo, har fått i oppdrag av Nasjonalbiblioteket å produsere filmen. 

Filmen lages for å vises eksklusivt i Nasjonalbibliotekets visningssenter, som i disse dager bygges i tilknytning til fjellhallene i Langneset i Mo i Rana. Visningssenteret vil etter planen stå ferdig og kunne ta imot publikum før sommeren.

Filmteam ved innspilling av film ved NB Mo i Rana
Fra filminnspilling med produksjonsselskapet Rein Film. Foto: Tonje Vonstad, TV Klipp