Nyheter

Endelig besøk i Mo i Rana

Som følge av gjenåpningen av landet kunne vi 13.-14. oktober endelig ønske vårt Rådgivende utvalg for kulturarvdigitalisering velkommen til Mo i Rana.

Rådgivende utvalg for kulturarvdigitalisering på befaring i NBs fjellmagasin
Rådgivende utvalg for kulturarvdigitalisering på besøk i fjellmagasinet i Mo i Rana. F.v Marianne A Olsen (Perspektivet museum), Marte Aanes Stien (NB), Rigmor Sjøvoll (NB), Jonny Edvardsen (NB), Ole Martin Rønning (Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek), Ellen Krageberg (Norsk senter for folkemusikk og folkedans), Arne Julsrud Berg (Mjøsmuseet), Mariann Wollmann Magga (Tana og Varanger Museumssiida, Gunhild Myrbakk (NB)

Vårt rådgivende utvalg ble satt sammen etter at korona hadde stengt landet, og de første møtene måtte derfor gjennomføres som videomøter. Vi var derfor nå ekstra glade for å kunne ønske rådsmedlemmene velkommen til et fysisk møte i Mo i Rana.

Første dagen stod omvisning på programmet, og de oppmøtte representantene fikk se på aktiviteten i digitaliseringsseksjonene, samt besøke det nye fjellanlegget som skal åpnes på nyåret.

Å kunne gjennomføre selve møtet fysisk viser oss verdien av det å sitte i samme rom, ansikt til ansikt. Det gir en mye bedre samtale og mulighet for diskusjon som man ikke får til i videomøter. Vi setter derfor stor pris på de som reiste til Mo i Rana denne gang, og ser frem til å samle enda flere av rådsmedlemmene til nytt møte våren 2022.