Nyheter

Leverte materialet på døra selv

Vi tar i mot mye materiale fra alle deler av landet. Det blir som regel levert av et transportfirma, men av og til er det noen institusjoner tar ansvaret selv. Det gjorde Romsdalsmuseet.

Levering av video til digitalisering fra Romsdalsmuseet
Romsdalsmuseet leverte selv materialet til Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana

Etter å ha hatt dialog over en periode, om både avtale og forarbeid, var det i slutten av august klart for forsendelse. Det var videoarkivet etter TV-Romsdal som skulle leveres til digitalisering, og samlingsforvalter Romsdalsmuseet besluttet rett og slett å levere materialet i Mo i Rana selv.

Samlingsansvarlig Jan Olav Szontheimer fylte bilen med 1200kg videomateriale, og kjørte de vel 70 milene fra Molde til Mo i Rana. De 1473 videoobjektene ble tatt i mot og blir lagret i påvente av at digitaliseringsløypa for video blir ferdigstilt.

Levering av video til digitalisering fra Romsdalsmuseet
Jan Olav Szontheimer fra Romsdalsmuseet